LT
Apie greitus testus
Testai nėštumui nustatyti
 -   RapiPreg® plokštelė
 -   RapiPreg® juostelė
 -   RapiPreg® tiesioginis
 -   Ką turi žinoti pacientas
 -   Ką turi žinoti farmacininkas
 -   Dažnai užduodami klausimai
 -   Nėštumo testo atsiradimo istorija
Testai ovuliacijai (vaisingoms dienoms) nustatyti
 -   OneStep® LH testas
 -   Kada pradėti tyrimą?
 -   Kaip OneStep® LH veikia
 -   Dažnai užduodami klausimai
 -   Menstruacinis ciklas
Apie mus
Kur įsigyti?
Klausk gydytojo
 -   visi atsakymai
 
NUO 1979 m.
1979 m.

1979 metų Family Planning Perspectives pabrėžė du namuose atliekamo nėštumo testo privalumus: moteris, kuri nenori, kad gydytojas sužinotų apie jos seksualinį aktyvumą, gali išsaugoti savo privatumą bei turi galimybę pati aktyviai rūpintis savo sveikata.



1980 m.

Šviečiamojo pobūdžio kampanijos akcentavo folinės rūgšties svarbą ankstyvąjame nėštumo periode bei alkoholio ir žalingos aplinkos keliamus pavojus besivystančiam vaisiui.



1990 m.

Vystėsi naujos nėštumo testų technologijos, imta naudoti naujų tipų antikūnius, o radioaktyvius žymeklius pakeitė enzimų žymekliai.


 
1994 m.

1994 m. gruodžio 22 d. Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos naujų medicinos gaminių aprobavimo komisija aprobavo MorwellDiagnostics gaminamus greitus nėštumo nustatymo testus RapiPreg® ir leido juos platinti Lietuvoje. RapiPreg® testai buvo pirmieji, leidę Lietuvos merginoms ir moterims pačioms greitai, tiksliai ir labai patikimai nustatyti ankstyvą nėštumą.
 


Anot lietuvių kilmės mokslininkės Judith Vaitukaitis, “namie atliekami nėštumo testai tikriausiai yra ne rečiau atliekami nei gydytojo kabinete daromi hematokrito ir hemoglobino testai (kraujo tyrimai, kurių metu matuojami raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino kiekiai).”


Judith Vaitukaitis - lietuvių kilmės mokslininkė, kurios indėlis kuriant greitą nėštumo diagnostikos metodą yra vienas didžiausių, šiuo metu yra Nacionalinio sveikatos instituto (NIH) Nacionalinio tyrimų išteklių centro (NCRR) JAV direktorė.

Parengta remiantis www.history.nih.gov, 2005 m.

NEMOKAMA KONSULTACIJA
 
Gydytojų informacija dėl
testo atlikimo bei rezultatų
vertinimo teikiama telefonu
 
(8-655) 75550

TURITE KLAUSIMŲ?
 
Klauskite tiesiog
mūsų svetainėje!
 
> klauskite <
> visi atsakymai<