LT
Apie greitus testus
Testai nėštumui nustatyti
 -   RapiPreg® plokštelė
 -   RapiPreg® juostelė
 -   RapiPreg® tiesioginis
 -   Ką turi žinoti pacientas
 -   Ką turi žinoti farmacininkas
 -   Dažnai užduodami klausimai
 -   Nėštumo testo atsiradimo istorija
Testai ovuliacijai (vaisingoms dienoms) nustatyti
 -   OneStep® LH testas
 -   Kada pradėti tyrimą?
 -   Kaip OneStep® LH veikia
 -   Dažnai užduodami klausimai
 -   Menstruacinis ciklas
Apie mus
Kur įsigyti?
Klausk gydytojo
 -   visi atsakymai
 
KIEKVIENĄ MĖNESĮ MOTERS ORGANIZMAS RUOŠIASI APVAISINIMUI, NET JEI JI NEKETINA PASTOTI
 
Moters ciklas dažniausiai tęsiasi 28 dienas, tačiau kiekviena moteris yra skirtinga, todėl galimi ciklo svyravimai nuo 21 iki 36 dienų. Ciklas skaičiuojamas nuo pirmos vienų mėnesinių dienos iki pirmos kitų mėnesinių dienos. Štai kaip jis vyksta:
  • 1 dieną prasideda menstruacinis kraujavimas. Taip šalinamas sustorėjęs gimdos gleivinės sluoksnis (endometriumas).
  • Apie 5 dieną nustojama kraujuoti.
  • Apie 9 dieną vėl formuojasi endometriumas.
  • Apie 14 dieną prasideda ovuliacija (kiaušinėlis išmetamas iš kiaušidės).
  • Apie 28 dieną, jei kiaušinėlis nebuvo  apvaisintas, prasideda menstruacinis kraujavimas. Vėl prasideda naujas mėnesinių ciklas.
 
Kiekvieną mėnesį smegenyse esanti hipofizė pradeda palaipsniui didėjančiais kiekiais gaminti folikulą stimuliuojantį hormoną (FSH). Šis hormonas stimuliuoja kiaušides, skatina jose folikulų augimą. (Folikulas –  kiaušinėlį supantis kiaušidės ląstelių sluoksnis). Iš sunkiai įžiūrimo plika akimi, folikulas apie 14 ciklo dieną padidėja iki 18-20 milimetrų skersmens. Beje, augti ir vystytis pradeda keliasdešimt folikulų, tačiau dažniausiai subręsta tik vienas.
 
Maždaug apie 14 ciklo dieną hipofizė pagamina ypač didelį kiekį liuteinizuojančio hormono (LH), kuris skatina folikulo plyšimą. Prasideda ovuliacija – kiaušidės išmeta subrendusį kiaušinėlį. Tik vienas (labai retai keli ar daugiau) kiaušinėlis slenka kiaušintakiu, kur gali būti spermių apvaisintas, ir patenka į gimdą.
 
Didžiausia tikimybė pastoti yra tada, kai kiaušinėlis slenka kiaušintakiu. Kiaušinėlis yra gyvybingas nuo 12 iki 24 valandų, tačiau spermatozoidai kiaušintakyje išlieka aktyvūs 2-3 dienas. Todėl vaisingos dienos yra 2-3 dienos prieš ovuliaciją ir 1-2 dienos po jos.
 
Prieš ovuliaciją ir po jos folikulas gamina hormonus estrogenus, kurie “įspėja“ gimdą ruoštis priimti apvaisintą kiaušinėlį.
 
Po ovuliacijos folikulas toliau gamina hormonus, būtinus gimdos gleivinei. Kai kiaušinėlis iš kiaušidės išmetamas, folikulas pradeda gaminti  progesteroną, kuris galutinai paruošia gimdos gleivinę (endometriumą) priimti apvaisintą kiaušinėlį. Taigi, po ovuliacijos estrogenai ir progesteronas subrandina ir sutvirtina endometriumą. Jei kiaušinėlis neapvaisinamas, besibaigiant ciklui, estrogenų ir progesterono kiekis sumažėja. Endometriumo kraujagyslių sienelės suyra, audiniai prisipildo kraujo. Gimdos gleivinė atsilupa ir kartu su krauju pasišalina. Prasidedančių mėnesinių pirmoji diena yra pirmoji naujo ciklo diena. Kraujavimui pasibaigus, gimdos gleivinė pradeda ruoštis kitam ciklui, ir tada procesas prasideda iš naujo.

NEMOKAMA KONSULTACIJA
 
Gydytojų informacija dėl
testo atlikimo bei rezultatų
vertinimo teikiama telefonu
 
(8-655) 75550

TURITE KLAUSIMŲ?
 
Klauskite tiesiog
mūsų svetainėje!
 
> klauskite <
> visi atsakymai<