LT
Apie greitus testus
Testai nėštumui nustatyti
 -   RapiPreg® plokštelė
 -   RapiPreg® juostelė
 -   RapiPreg® tiesioginis
 -   Ką turi žinoti pacientas
 -   Ką turi žinoti farmacininkas
 -   Dažnai užduodami klausimai
 -   Nėštumo testo atsiradimo istorija
Testai ovuliacijai (vaisingoms dienoms) nustatyti
 -   OneStep® LH testas
 -   Kada pradėti tyrimą?
 -   Kaip OneStep® LH veikia
 -   Dažnai užduodami klausimai
 -   Menstruacinis ciklas
Apie mus
Kur įsigyti?
Klausk gydytojo
 -   visi atsakymai
 
1970-1972 m.

1970 m.

Kartu su vadinamąja seksualine revoliucija atėjo du dalykai: spartėjantys reprodukcinės sveikatos tyrimai ir stiprus noras (atsiradęs kartu su geresne prenataline priežiūra ir abortų legalizavimu) nustatyti nėštumą kaip įmanoma anksčiau. 1970-ųjų pradžioje prenatalinė priežiūra ir prenataliniai tyrimai tapo įprastu dalyku Amerikos sveikatos priežiūros sistemoje.



1970 m.

Gydytojai ir laborantai ėmė naudoti Wampole dviejų valandų trukmės nėštumo testą. Anksčiausiai jį buvo galima atlikti praėjus keturioms dienoms nuo turėjusių įvykti mėnesinių datos. Į testo pakuotę įdėtoje instrukcijoje buvo pavaizduotas tyrimą atliekantis žmogus laboratoriniais drabužiais. Toks piešinėlis reiškė, kad testo naudojimas namuose nėra numatytas. Be pakuotėje būdavusio priemonių rinkinio (du mėgintuvėliai, plastikinis stovelis, „kontrolinio tirpalo“ buteliukas, „ŽCG – antiserumo“ buteliukas,  „ląstelių suspensijos“ buteliukas) ir nėštumo mėginio tyrimui  reikėjo turėti mažą piltuvėlį, filtravimo popieriaus arba centrifugą, švarias pipetes ir fiziologinio tirpalo.



1970-1972 m.

Nacionalinio sveikatos instituto (NIH) mokslininkai daugiau sužinojo apie ŽCG hormono ypatybes. Jiems ypatingai buvo svarbu, kurios ŽCG dalys yra biologiškai aktyvios. Naudodami įvairius metodus, mokslininkai atrado du skirtingus ŽCG komponentus. Didžiausią dėmesį tyrėjai sutelkė į beta komponentą. Nustatyta, kad ŽCG hormono beta komponentas specifinis tiek imunologiniu, tiek biologiniu atžvilgiu (tuo ŽCG skiriasi nuo kitų hormonų). Naudodami gyvūnų pavyzdžius, mokslininkai minėtu atradimu pasinaudojo kurdami specifinį antiserumą, kurio pagalba būtų galima įvertinti žmogaus organizme esantį hormoną.
 
1972 metais pranešime apie gonadotropinus lietuvių kilmės mokslininkė Judith Vaitukaitis ir Ross nurodė, kad:
„Bendrus antigeninius determinantus (biologines savybes) turi ŽCG, LH, FSH ir TTH, todėl specifinis antiserumas labai palengvintų radioimunologinius tyrimus.“ Mokslininkų komanda buvo arti tikslo: „Hormonų komponentų atskyrimas suteiktų unikalių duomenų, kuriuos galėtume panaudoti spręsdami šią problemą.“

NEMOKAMA KONSULTACIJA
 
Gydytojų informacija dėl
testo atlikimo bei rezultatų
vertinimo teikiama telefonu
 
(8-655) 75550

TURITE KLAUSIMŲ?
 
Klauskite tiesiog
mūsų svetainėje!
 
> klauskite <
> visi atsakymai<